DOLAR
19,1091
EURO
20,6909
ALTIN
1.205,08
BIST
4.911,22
,

Düşüş Trendinin Bittiğini Nasıl Anlarız?

Düşüş Trendinin Bittiğini Nasıl Anlarız?
01.07.2022 14:16
0
A+
A-

Düşüş Trendinin Bittiğini Nasıl Anlarız?

Düşüş Trendinin Bittiğini Nasıl Anlarız? Düşüş trendinin bittiğini nasıl anlarız? Sorusundan önce düşüş trendini bilekte fayda var. Düşüş trendi genellikle fiyat dalgalanmalarında yer alan zirve noktalarında çizilen trend hattıdır  ve düşüş yönünde bulunmaktadır. Düşüş trendine bakıldığında işlemler genel olarak satış yönlü olarak gerçekleşmektedir. Bu da fiyatın direnç yönünü belirlemek açısından oldukça önemlidir. Fiyatlar direnç çizgisini kırdığı zaman trend zayıflayacak ve yön değiştirecektir. Düşüş trendinin bittiğini nasıl anlarız? Sorusunu anlamak için de belirli teknik analizlerin bilinmesi gerekmektedir.

Teknik analizde ise en önemli konu olarak trend çizimi görülmektedir. Çünkü trend fiyatların yönünü, giriş çıkış noktalarını, göstermeye yaramaktadır. Trend içinde yer alan hareketlilik ile trend çizgisiyle aşağı yönlü olan dönüş destek çizgisi ile yukarı yönlü dönüş sağlanacaktır. Trend kanalı kırılmadığı müddetçe kanal içindeki hareketlilik devam edecektir.

Düşüş Trendi Nedir?

Düşüş trendi kripto paralarda yaşanan fiyat dalgalanmalarında zirve noktası baz alınarak çizilen çizgiyi ifade etmektedir. Düşüş trendi görüldüğü zaman kripto para birimlerinde fiyatlar aşağı doğru hareket etmektedir. Bir kripto paranın düşüş yönlü olduğu görülmekteyse kripto paraların satış için çok uygun olduğunu söylemek doğru olacaktır. Bu da bize düşüş trendi nedir? Ve ne anlama gelir sorularının yanıtı demektir.

Trend Analizi Nasıl Yapılır?

Trend analizi yapak isteyen ve yatırımlarına yön verme amacı olan kullanıcılar bazı noktalara dikkat etmelidir. Direnç ve destek çizgilerini çizmek için en az 2 tane destek ve direnç çizgisine temas şarttır. Destek çizgisi ne kadar çok yere temas ederse o kadar çok anlamlı trend ortaya çıkmaktadır. Bir direnç ve destek çizgisinin test edilmesi kırılma hattının ihtimalini artırmaktadır. Trend değişimlerine adapte olunarak değişim seviyelerinin kontrol edilmesi gerekmektedir. Bunlar sayesinde izlenecek olan yol trend analizi nasıl yapılır? Yanıtını bulmamıza yardımcı olmaktadır.

Trendin artık son noktalarına gelindiğinde trende dahil olunmaması gerekir. Hareketlilik ve fiyatların yönleri sadece detaylı olarak izlenmelidir. Tüm bunlar dahilinde düşüş trendinin bittiğini nasıl anlarız? Sorusunun yanıtı alınacaktır. Trend içinde yeni trendler oluşabilmekte ve bu kısa periyodu kapsayarak ara trend olarak nitelendirilmektedir. Hareketli ortalamalar da birçok şeyi belirlediği için önemli bir indikatör olarak bilinir.

Bir direnç çizgisinin yukarı yönlü olarak kırıldığı görülüyorsa destek seviyesi, destek seviyesinin aşağı doğru kırılması da direnç seviyesini tekrardan test edebilmektedir. Genel olarak ise yükseliş yönlü hareket eden trend dipte oluşmaktayken, düşüş yönlü olan trend ise tepe seviyelerinde kendini göstermeye başlamaktadır.

Düşüş Trendi Başlangıç ve Bitişi

Düşüş trendinde fiyatlar sürekli olarak aşağı doğru dalgalanmaktadır. Bazen yükselişler olsa da genel akım olarak bakıldığında analiz hep aşağı doğru olacaktır. Bu yüzden düşüş trendi başlangıç ve bitişi daha iyi anlamak için de teknik analiz takibi önemlidir. Düşüş trendi başlangıç aşaması şu şekildedir: Çift tepe, omuz baş omuz, üçlü tepe, ada dönüş, elmas formasyonu olarak bilinmektedir. Trendler genellikle fiyat belirli yöne doğru hareket etmeye başladığı zaman karşımıza çıkmakta ve bu durum trendin ömrünü belirlemektedir.

Trendin sona ermesine yani bitişine giden süreci anlamak en profesyoneller için bile zorluk oluşturabilmektedir. Bu durum trendin en baş evrelerinin başlangıç noktalarının düzeltme hareketi olarak ortaya çıkmasından kaynaklanmaktadır. Trendin üst ya da al noktasını işleme dahil etmek değil trend yönü pozisyonlarına dahil olmak daha doğru bir hamledir. Elbette ki düşüş trendinin bittiğini nasıl anlarız? Konusunu çözmek için de trendin doğru kontrol edilmesi ve anlaşılması çok önemlidir. Bu yüzden iyi analistlerin bile zaman zaman zorlandığı bu konuda geniş çaplı bilgi edinmekte fayda vardır.